Nyheter

5 tips och tricks för Airboard man kan lära sig på 5 minuter

February 01, 2017 Lucas Sieber

Den efterlängtade dagen är äntligen här, och du nästan spricker av förväntning. Nu har även du en egen Airboard; något som du har velat ha sedan den plötsligt dök upp och blev populär nästan från ingenstans. Du såg hur alla i din närhet började åka runt på sina, och du kunde knappt bärga dig tills du hade en egen i dina händer. Nu är du äntligen ägaren av en Airboard.

Det är självklart att du inte ska vara sämre än alla andra, så att lära dig en massa tricks är antagligen högt upp på din prioriteringslista just nu, och du vill bara ställa dig på Airboarden och börja. Det kan dock vara bra att vara förberedd, så här kommer lite tips som kan vara bra att veta, samt några tricks som man kan lära sig på cirka fem minuter.

1. Balans för nybörjare


Att vara nybörjare är en vanlig sak, då alla börjar som just det oavsett vad det handlar om. Det enda som man egentligen bemästrar på en gång är att andas, gråta och äta, men även en nyfödd bebis är en nybörjare på dessa saker. Det är just därför ingen skam i att inte vara en expert på en gång. Detta gäller även när det kommer till att åka på en Airboard. En stor del i det hela är ju att kunna hålla balansen, och då måste man givetvis öva. Övning ger ju färdighet, och för att kunna lära sig en massa tricks så måste man faktiskt lära sig att hålla balansen när man åker först.

Ett tips som gör det lättare att hålla balansen är att stå med fötterna isär så mycket som det går. Foten bör vara så långt ut på Airboarden som möjligt. När man väl har gjort det så är det bara att luta sig framåt en aning för att börja åka. För att backa så lutar man sig bakåt. Om man inte kunde hålla balansen skulle man inte kunna luta sig alls, då man antagligen skulle hamna på marken. Just därför är balansen viktig.


2. Att åka över upphöjningar


Gupp och andra upphöjningar i marken kan verka en aning läskiga att åka över när man är nybörjare. Det kanske även verkar som ett rätt så tråkigt trick för vissa, men det är faktiskt ganska svårt att göra, vilket är varför folk tycker att det är skrämmande i början. Man brukar inte kunna åka över alltför höga upphöjningar, men dessa två tips kommer i alla fall att hjälpa en att ta sig över lite högre trottoarkanter och liknande.

Det första tipset vi har att dela med oss av är att trycka fram bröstet. Det kan även hjälpa ifall man har lite fart när man åker så att man kan ta sig över kanten mycket lättare. Åker man mot trottoaren i en långsammare takt så kan det vara oerhört svårt att få scootern att ta sig över.

Det andra tipset vi har är en metod som är en aning lättare, och även säkrare, än den förra. Här ska man rulla upp en fot över kanten i taget. Man rör sig alltså som om själva Airboarden vore ens fötter, och då åker man upp med sin dominanta fot först. När den foten väl är på trottoaren så vänder man sig i 180 grader för att kunna få upp den andra också. Denna teknik är som sagt lättare, så vi rekommenderar att man lär sig den först innan man provar på den andra.

3. Att åka igenom smala utrymmen

En Airboard må vara rätt så liten, men den får faktiskt inte plats var som helst. Om man inte vet hur man ska göra så kan det vara en aning svårt att åka igenom smalare utrymmen. Men vi är ju här för att ge er tips, så det finns självklart ett sätt att göra just det som inte inkluderar att hoppa av scootern.

Det gäller att först vända Airboarden åt sidan och sedan börja göra en ”S” rörelse. Detta gör man genom att luta sig framåt och bakåt lite lätt med en fot i taget tills man har tagit sig igenom utrymmet. Så svårt är det faktiskt inte!

4. Att snurra

Det är inte så konstigt att det första man vill göra när man får sin Airboard är att ställa sig på den och börja snurra. Det ser ju så otroligt kul ut. Det är dock smart att lära sig hur man gör först innan man kör igång, då man inte vill ramla av eller liknande. De ser inte bara väldigt coolt ut, utan är även ett väldigt lätt trick att lära sig.

Vill man snurra åt höger så trycker man ner sin högra fot lite lätt och låter den vänstra foten förbli platt på scootern. Ju mer man trycker ner sin högra fot, desto snabbare kommer man att snurra. Vill man snurra åt vänster så använder man sin motsatta fot och gör likadant. Då lutar sig alltså den vänstra foten framåt lite lätt medan den högra är platt. Vill man sakta ner farten så använder man foten som inte är platt och lutar den bakåt en aning. Svårare än så är det inte!


5. Att snurra med en fot


Vill man snurra med en fot så använder man sig av en liknande teknik som man gör när man ska snurra som vanligt. Precis som innan så lutar man en fot framåt lite lätt, men denna gång så sätter man sig även på huk och lyfter upp den andra foten. Det är alltså svårare att göra denna snurr, men så värt det.

Ska man snurra åt höger så lutar man fram den högra foten, vilket självklart betyder att man ska lyfta upp sin vänstra. För att undvika att tappa balansen så kan man ta tag i Airboardens sida. Välj helst sidan där foten är lyft. Ska man snurra åt vänster så ska man alltså alltid använda den högra handen för att ta tag i den högra sidan av scootern.

Dessa var de tips och tricks som vi hade att dela med oss av. Nu är det bara att börja öva!