Nyheter

Gör din Airboard reptålig

February 01, 2017 Lucas Sieber

Något som många definitivt är överens om är att en Airboard inte är billig. För att kunna investera i denna självbalanserande scooter så måste man spara några månadslöner, och just därför kan det vara lite surt när man inser att den har blivit lite repig och sliten. Airboards brukar dock ofta användas för att göra tricks på, så egentligen är det inte så konstigt om den inte är felfri. Det finns å andra sidan några sätt som man kan använda sig utav för att göra sin Airboard reptålig.

Skumtejp 

Det är nog inte så svårt att förstå vad skumtejp är för något; en remsa av skum som man klistrar fast med hjälp av tejpen som finns på dess ena sida helt enkelt. Man kan klistra fast tejpen på vilken del av Airboarden som man vill, och dessutom så är det även lätt att klippa i den, så man kan forma den hur man vill. Tejpen må vara lätt att finna, men skum är egentligen inte världens mest hållbara material, så man ska inte förvänta sig att det kommer att fungera för alltid. Med tiden så kommer den att gå sönder, så det kan vara bra att ha en plan B för när det väl är dags att byta ut det.

 

Gummitejp  

Det finns mer än bara en slags tejp som man kan använda för att göra Airboarden reptålig. Gummitejp är gjord av ett gummiliknande material som även den har tejp på ena sidan så at man lätt kan klistra fast den vart man vill ha den. Den används oftast för isolering och som skydd mot elektricitet och vatten, men den kan som sagt även användas för att skydda scootern. Den är som mest effektiv när den appliceras på hörn och kanter av Airboarden, då det är just de ytorna som tar emot de flesta smällarna. 

 

Som tur är så är även denna tejp lätt att få tag på. Dessutom så tål den mycket mer än skumtejpen, så här lär man inte behöva byta ut den lika snabbt, om ens alls. Den är faktiskt väldigt svår att ta av, så man borde inte använda den om man inte planerar att ha den på ett bra tag.

 

Vinyldekaler 

Vinyldekaler är dekorerade eller färgade klistermärken som man kan applicera på Airboarden för att ge ett extra lager skydd. Dessutom så ger man dess rätt så simpla utseende ett litet lyft. Man kan köpa dessa vinyldekaler lite var som helst, men det smartaste är att köpa sådana som är gjorda för att användas för just Airboards.

 

Något negativt med dessa klistermärken är att det kan se ut som om de vore en del av själva scootern, vilket kommer göra så att folk kan tro att de eventuella reporna på klistermärkena kommer att vara repor på Airboarden. Å andra sidan så gör de ju trots allt sitt jobb och skyddar scootern, så det hela handlar om ifall man bryr sig om reporna på vinyldekalerna eller inte.

 

Kanttejp 

Kanttejp är gjord av plast eller gummi, och den kan appliceras på Airboards för att hjälpa till att skydda dem mot hårda smällar och slag. Vissa varianter kommer med klister på ena sidan så att man kan klistra fast dem på en gång, medan andra kommer utan så att man måste sätta på klister själv. Kanttejp används oftast på enhjulingar samt på en del sportutrustning, men det går givetvis bra att använda tejpen på Airboards. Vet man att man gör många tricks och har en tendens att vara lite vild så är kanttejp ett perfekt skydd.

 

Specialtillverkat skydd 

Specialtillverkade skydd är specifikt gjorda för Airboards. Det är bra då man slipper forma remsorna eftersom de redan är gjorda för scootern, och på så sätt redan följer dess form. Å andra sidan så kan man inte få tag på dem var som helst, utan måste beställa dem från specifika ställen. Detta gör så att det kan bli lite kostsammare än de förgående alternativen, men det är definitivt värt det.