Nyheter

Hur åker man på en Airboard på ett säkert sätt?

February 01, 2017 Lucas Sieber

Säkerhet är något som borde vara ens största prioritering här i livet, så att åka på en Airboard på ett säkert sätt är självklart oerhört viktigt. För att kunna åka på ett säkert sätt måste man dock först och främst lära sig att åka ordentligt, och då krävs det att man vet hur man startar och stannar.

 

Att åka på rätt sätt

För att kunna åka på en Airboard, eller en självbalanserande scooter som de även kallas, så är det viktigt att förstå att scootern följer hur ens kropp rör sig. När man ska starta så lutar man sig en aning framåt, vilket scootern kommer att känna av och på så sätt börja åka. Det är viktigt att röra sig långsamt och försiktigt, speciellt om man är nybörjare. Rör man sig för snabbt eller för plötsligt så riskerar man att ramla av och på så sätt skada sig.
När man väl har bemästrat konsten att starta så är det dags att tackla konsten att stanna. De går ju hand i hand när det gäller att åka något. Det är faktiskt lättare att stanna än man tror. Det är bara att luta sig bakåt en aning. Inte alls så komplicerat, men det är viktigt att göra detta långsamt och försiktigt, speciellt om man åker rätt så fort. Man skulle kunna tro att man ska luta sig bakåt snabbt, men det är egentligen en ganska dålig och farlig idé, då man kan hamna på marken och kanske skada sig. Det är särskilt viktigt att göra detta långsamt om man är nybörjare.
När man väl har stannat så är det bara att sätta igång och starta den igen och åka lite till och sedan stanna igen. Övning ger färdighet, och man kan endast känna sig så säker som möjligt på sin Airboard genom att öva. När man väl har lärt sig och vet hur man rör sig så kan man lägga till lite mer fart när man åker, men bara om man är försiktig.

 

Använd alltid hjälm 

Det händer lätt att även experter klantar sig när de åker, så att gå runt och tro att man är immun mot olyckor är fel, trots att man vet vad man gör. Det är alltså viktigt att alltid ha hjälm på sig när man åker för att skydda huvudet och på så sätt hjärnan mot potentiella skador. Dessutom så finns det vissa allmänna platser som kräver att man ska använda hjälm, så det är bäst att vara beredd och ha på sig den redan från början så man slipper en massa bekymmer. Det är också smart att använda den även om man är på sin privata egendom, då olyckshändelser kan ske varsomhelst. Man värnar ju om sitt liv, och då är det viktigt att ta till med alla säkerhetsåtgärderna som man kan tänka på.

LÄS MER:

Gör din Airboard reptålig

 (2)    0