Nyheter

Hur kalibrerar man sin Airboard?

February 01, 2017 Lucas Sieber

Den väldigt populära Airboarden har en teknik bakom den som gör så att man endast behöver skifta sin vikt för att åka. Det är inte alls konstigt att folk har förälskat sig i denna apparat. Trots denna imponerande teknik så kan även en självbalanserande scooter krångla såklart, precis som andra manicker. Den har sensorer och gyroskop på trampdynan som gör så att man, i vanliga fall, kan åka med lättnad och utan problem, men det betyder inte att potentiella problem inte kan uppstå. Airboarden kan skaka, vibrera, och inte röra sig som den ska. Om det sker behöver man dock inte göra sig av med sin Airboard eller betala en massa pengar för att få den fixad. Det finns några steg man kan ta för att kalibrera sin scooter först.

Steg 1: Tryck och håll ner strömknappen


Man börjar med att trycka och hålla ner strömknappen i minst 5-10 sekunder. Den är den enda knappen på scootern och brukar vanligtvis finnas på undersidan av den. Att stänga av och sätta på är alltså en genuin lösning i denna situation. Man borde se till så att man inte trycker ner knappen för hårt. Man vill ju inte skada Airboarden på något sätt, och just därför bör man vara försiktig.

Steg 2: Se till så att den är på jämn yta


Det är smart att se till så att Airboarden står på jämn yta, och helst innan man börjar kalibrera den. Marken bör inte vara sned eller liknande, och just därför är det viktigt att se till så att allt är som det ska innan man går vidare.

Steg 3: Tryck och håll ner strömknappen tills ljuset blinkar


Som sagt, tryck och håll ner strömknappen i åtminstone 5-10 sekunder tills något ljus börjar blinka. Det spelar ingen roll vilket ljus det är eller vart den sitter. Oavsett om det ljuset där fram, runt om, eller alla så innebär det att Airboarden håller på att återställa sig själv, vilket är bra och vad vi vill ska ske.

Steg 4: Stäng av Airboarden


Nu ska man stänga av Airboarden helt och hållet genom att trycka ner strömknappen tills ljusen släcks. Släcks de inte på en gång så är det bara att försöka igen efter några sekunder. I vanliga fall så brukar man behöva vänta lite innan man stänger av scootern helt.

Steg 5: Starta Airboarden igen


Det absolut sista steget är att starta Airboarden igen. Detta gör man genom att trycka ner strömknappen en gång, och när den väl är igång igen så ska man ta ut den för en provtur för att se till så att den fortfarande inte krånglar och att allt är som det ska. Det kan vara smart att prova på flera olika rörelser, som att åka framåt, bakåt, och att snurra. På så sätt kan man vara säker på att scootern har kalibrerats korrekt.

Dessa var de steg man behöver ta för att få sin Airboard att fungera som den ska. Som sagt, man behöver inte göra sig av med den eller betala en massa för att fixa den. I alla fall inte alltid.