Nyheter

Varför är Airboards så populära?

February 01, 2017 Lucas Sieber

Om man har missat det faktum att självbalanserande scooters vid namn Airboards existerar så har man nog levt under en sten det senaste året. Denna scooters popularitet har nått skyhöga höjder under en sådan kort tid, och ibland känns det som om de dök upp från ingenstans. Fanns det en tid då folk inte gled runt på Airboards istället för att ta sig fram på det gamla goda sättet med sina egna ben? Varför blev Airboards plötsligt så populära?

Det är roligt

Man kan ju inte förneka att det är oerhört kul att åka på en Airboard. Definitivt mycket roligare än att bara gå. Dessutom så tar den upp mindre plats än exempelvis en cykel gör, så man behöver inte oroa ifall man kanske stör folk i sin omgivning. När man väl har lärt sig hur man ska göra för att åka kommer man aldrig att vilja kliva av den. Vinden i håret, bekymmer bakom en; ja, varför skulle man vilja gå någonsin igen? Det är inte alls konstigt att folk föredrar att ta sina självbalanserande scooters med sig överallt. Det finns ju oändliga fördelar.

airboard

 

Bra för miljön

Airboards är ett snabbare sätt att ta sig fram än att gå, men de kan självklart inte jämföras med bilar, bussar, tåg eller liknande. Å andra sidan så är Airboards mycket bättre för miljön. Det går åt betydligt mindre energi för att få dessa scooters att röra sig än det man skulle tro, och utsläppen är minimala; speciellt om man jämför med hur mycket dåliga ämnen alla andra transportsätt brukar lämna efter sig. Om man endast ska på en kort resa – till mataffären till exempel för att köpa något litet – så är Airboards en mycket rimligare lösning än att ta bilen eller bussen. Dessutom så behöver man inte passa en viss tid för att hinna med sin buss eller sitt tåg, och om man inte själv har körkort så slipper man be någon annan om skjuts. Man vinner alltså på flera fronter!

De är smidiga

Förutom roliga och miljövänliga så måste vi ändå utveckla argumentet om att de är smidiga. Ska man exempelvis visa runt en kompis eller släkting i staden man bor – eller kanske är man turist i en storstad själv – så kan en Airboard göra så att allting går både lättare och snabbare. Man kan besöka alla sevärdheter och ändå ha tid över då scootern kommer göra hela processen smidigare. Dessutom så kommer man inte vara lika slut efteråt då man inte har gått lika mycket som man annars skulle ha gjort. Att vara helt utmattad efter en dag fylld med skoj gör så att man inte alltid uppskattar allt som man fick se och uppleva. En Airboard kan förbättra situationen rejält, och det kostar näst intill ingenting!

airboard

De kan användas inomhus

Var ärlig nu. Det finns ingenting bättre än att åka på något inomhus. Kanske man kan skylla på de gånger ens föräldrar inte lät en prova på sin nya cykel eller skateboard som man fick under årets kallare månader. Att använda sin Airboard inne känns liksom lite förbjudet, trots att det egentligen inte är det, så det gör hela upplevelsen så mycket bättre. Alla har vi en inre rebell, och om denna rebell endast gör entré när man testar på sin självbalanserande scooter i vardagsrummet så låt gå; spänningen som uppkommer när man lär sig att åka inomhus är obeskrivlig.

Dessa var några anledningar till att Airboards har blivit oerhört populära den senaste tiden. Självklart så har olika individer olika anledningar till varför de gillar något, men dessa punkter är nog rätt så universella. Allt som allt så är Airboards väldigt underhållande, så att så många vill äga en är inte alls förvånande.